lördag, oktober 07, 2006

Fujisawa

Fredagaskvällen började med ett besök hos optikern. Eiko var med som tolk under synundersökningen som var bra men samtidigt ett skämt.
– Kan du läsa nedersta raden?
– Nej, det är japanska tecken.

Ah, det löste sig och på fredag är de nya brillorna klara för leverans. Ni som är halvblinda bör åka till Tokyo. Det kostar i princip INGENTING!

Från optikern till tåget som tog oss till Eikos föräldrar i Fujisawa 50 minuter utanför stan. Jag hade med mig en flaska sake som blev synnerligen uppskattad av värdparet. De drog i sig halva flaskan redan samma kväll. De svepte väl inte hela pga att de skulle till flyget 05.30 dagen efter för en endagarsutflykt till någon form av tempel.

Fujisawa är en synnerligen trevlig förort/stad. Mycket surfande, kajakande och allt annat som har med havet att göra är popis. En och annan japansk hippie med peacemärke i fönstret fanns där allt. Mitt i detta, tre minuter från stranden, bor Eikos föräldrar som är konsertpianist samt operasångerska.

Lördagen bjöd på strand, cykel, ö, öl, grotta, öl, 18 bitar sushi, öl, promenad. Allt i fin gassande sol. Fujisawa, jag lyfter på hatten!

Jomen, det är Mount Fuji i bakgrunden.
surf

peace

cave

1 Kommentarer:

Blogger eiko skrev..

Det var jätte roligt!Du kude se bra japanska i Optiken...
Tack så mycket, 1000000 gånger.
tack att träna min konstigt svenska också!
Du var jätte duktigt.
Soligt, soligt, soligt.....
Jag är så ledsen att du måste gå sooooooooooooooooooooooo lång tid under sommer solen.
men det ska bli bra balance med öl och sushi.

00:45  

Skicka en kommentar

<< Home